ENJOY FREE DELIVERY IN DENMARK - WE SHIP WORLD WIDE

0

Your Cart is Empty

3 min read

Det er nok de fleste der kan genkende den lækre fornemmelse af silke på huden, men ved du egentligt hvor silke kommer fra og hvordan du skal behandle det for at det holder sig pænt længe?

Silke bliver lavet på silkesommerfugle farme og er i virkeligheden stivnet spyt fra silkesommerfuglelarven, som den benytte til at lave sin kokon.  Når spyttet kommer i kontakt med luften, bliver det til en fin silketråd.

Når larven er ca. 1 mdr. begynder den at lave sin kokon hvori den skal blive en silkesommerfugl. Hvis larven får lov til at puppe færdig og blive til en sommerfugl, gnaver den sig ud af kokonen og ødelægger den fine silketråd. Derfor tager man kokonerne, mens larven stadig er en puppe og koger dem.  Den fine silketråd samles derefter med andre silketråde til der færdige garn, som derefter væves til metervare som for eksempel den som vi laver vores silkeskjorter og kjoler i.

Hos SCHULZ BY CROWD har vi været længe om at udvælge den helt rigtige silkemetervare at arbejde med. Som man måske kan forstå, når man læser om silkes tilblivelse, er silke ikke et billigt materiale og derfor er silke styles heller ikke billige.

 Når man skal betale mange penge for en dyr metervare, synes vi at det er vigtigt, at man får et produkt af ordentligt kvalitet. Vi har derfor valgt at bruge nogle klassiske designs til vores silke styles og vi har valgt at bruge franske sømme alle de steder det giver mening, for at højne kvaliteten og gøre stylen mere holdbar.

Du kan dog også selv gøre noget for at få dit silke tøj til at forblive pænt.

Regel nr. et er at du aldrig må vaske dit silke tøj med almindeligt vaskemiddel. Det indeholder nemlig enzymer som nedbryder fibrene i silken og gør det sårbart og skrøbeligt. Så det er no go!

Start med at læse den vaskeanvisning der sidder i tøjet, her er vaskesymboler der angiver hvordan du skal behandle dit tøj. Vaskesymboler er dog ikke altid det nemmeste at læse, derfor kommer det næste blogindlæg fra SCHULZ BY CROWD til at handle om dette.

Som regel står der et P i en cirkel hvilket angiver at tøjet skal renses. Generelt anbefaler vi hos SCHULZ BY CROWD, at du vasker og renser dit silketøj så lidt som muligt. Det du skal gøre i stedet er at lufte det eller dampe det. Når du er i bad, kan du hænge dit tøj op i badeværelset samtidig, så bliver det nemlig dampet af dampene fra badet.

Spilder du på tøjet, kan du forsigtigt vaske med en fugtig klud. Er dette ikke nok til at få dit silketøj rent, så anbefaler vi at det sendes til rens. Det er langt fra den mest miljørigtige løsning, men det er det, der er den sikreste løsning. Som regel kan man dog også vaske silke med silkevaskemiddel på et silkeprogram i maskinen eller i koldt vand i hånden. Pas dog på med alt for høj centrifugering da det kan slå hul i silken og pas på med vrid da det kan rive fibrene fra hinanden. Har du vasket din silke så skal du passe på med at hænge det til tørre i solen, da dette også kan gøre det skrøbeligt, silken har bedst af at tørre forsigtigt på en bøjle eller liggende.

Så alt i alt kan det virkelig godt betale sig at købe silke, for hvis du passer godt på det, kan silke holde længe og er smukt og eksklusivt at se på. Og derfor mener vi også, at silke er et bæredygtigt alternativ til andre materialer. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal behandle dine silkestyles fra Schulz by Crowd er du altid velkommen til at sende en mail på: info@schulzbycrowd.dk.

Forsidebillede: Anett Posafalvi